Bu grupta genç, yetişkin hayatına yön vermiş bireylerin yaşamlarına sanatı dahil etmeleri için, sanatla iç içe ve bireyselliklerini ortaya koyabilecekleri bir ortam sunarak, yönelmek istedikleri alanlarda temel teknikler öğretilmekte ve uygulama çalışmaları yapılmaktadır. Aynı zamanda ilgilendikleri resim sanatının neresinde durduklarını fark etmelerini sağlayacak akademik bilgilerle destekli bir eğitim sunulmaktadır. Hiç resim çizemediğini iddia eden bireylerin adım adım uygulanan eğitimle kendilerine şaşıracakları sonuçlar ortaya çıkarılmaktadır.

Hobi Amaçlı Resim Dersleri Süreç ve içeriği

  • DESEN

Konunun çeşitli çizici resim malzemeleri ile herhangi bir resim malzemesinin üzerine resmedilmesidir. Desen resmin temeli ve resmin başlangıcıdır. yapılışında kurşun kalem,füzen tarama uçları gibi çeşitli malzemeler kullanılır.Desen işlenirken ışık gölge ve açık koyu ilişkisine dikkat edilir. Kadraj ve kompozisyon desenin vazgeçilmez unsurlarındandır.

  • KARAKALEM

Çizgi çalışmaları, elin rahatlaması için egzersiz çizgi, elips çalışmaları, temel geometrik formlar (Kübik,Silindirik,Küresel) ve bunların açık koyu ifadeleri, renk skalası çalışmaları, sonra somut nesneler ve figür çalışmaları nihayetinde hayali figürlü kompozisyon çalışmaları yapılmaktadır.Kara kalem çalışmalarında HB,2B,4B Kurşun kalemler kullanılmaktadır.

  •  KOMPOZİSYON BİLGİSİ

Kağıt üzerine çizilecek figür yada nesnelerin doğru yerlere, doğru büyüklükte konuIması. Doğru kağıt kullanımı, yönlerinin doğru ve estetik olması. Kağıdın konuya göre nasıl yatay ve dikey tutulacağı bilgilerinin aktarılması ders konusuna girer.

  • RENK BİLGİSİ

Ana renkler (Sarı, Kırmızı, Mavi) Ara renkler

(Yeşil, Mor,Turuncu) Karışım renkler (İkiden fazla rengin karışımından elde edilen renkler, Nötr renkler (Siyah, Beyaz).Bu renkler ile temel bilgilerin öğretilmesi ve renk uygulamaları.Bir kaç rengi karıştırarak renk bulmaya çalışmak.Natürmort (Ölü Doğa) Çalışmaları gerçekleştirerek, Figürlü kompozisyonlar,Porte, Röprodüksiyon) çalışmaları yapılmaktadır.

  • ÖLÇÜ ALMA YÖNTEMLERİ

Sağ elimize aldığımız bir kalem aracılığıyla çizeceğimiz nesnelerin eni boyu arasındaki ilişkiyi anlamak ve bunu kağıda aktarmak.

Füzen

Bir tür kömür kalem kendine has bir estetik etki yaratan bir araçtır. YağIı füzen de vardır. Bu kalemle Natürmort ve Figüratif kompozisyonlar ve portre çalışmaları yapılmaktadır.

Pastel boya

Peyzaj (Doğa Resmi) ve Natürmort (Ölü Doğa) için uygun malzemelerdir. Renk çeşitliliği ve uygulama bakımından öğrencilerimizin keyif aldığı bir çalışmadır.

Yağlı boya

Tuval üzerine uygulanılan bir tekniktir. Üst üste sürülebilir özelliği (Kapatıcılık) vardır. Natürmort, Peyzaj, Figüratif kompozisyonlar gerçekleştirilebilir. BoyaIarı inceltmek için haşhaş yağı, terebentin kullanılır.

Akrilik

Suyla çözeltilir. Dayanıklı ve uzun ömürlüdür. Tuvale de uygulanabilir.

HEMEN ARA BİLGİ AL